La cistella està buida
DAVID FONS - RUBEN PAREJO

DAVID FONS - RUBEN PAREJO

Música > Clásica

resumen

Centre Cultural Papa Calixte III 

Compartir publicación
Descripción

DAVID FONS - RUBEN PAREJO

Duo VIOLA-GUITARRA

 

VENDA ABONAMENT TEMPORADA FINS EL 12 DE MAIG.

ENTRADES SOLTES A PARTIR DEL 2 DE MAIG

 

David Fons. Un dels més destacats violistas de la seua generació, reconegut nacional i internacionalment com a guanyador de primers premis de viola nacionals i internacionals, David Fons va estudiar amb Vicente Ortiz, Luis Roig, Luis Llacer, Jesse Levine i Wilfied Strehle.

És professor del Conservatori José Iturbi de València i Musicalarts Madrid.

En orquestres com OSN, OCV o Collegium Instrumentale ha pogut treballar amb mestres com a F. Institutor, N. Chumachenco, I. Menuhin, V. Ashkenazy, Z. Mehta o F. X. Roth entre altres.

Ha participat en múltiples festivals de música de cambra del nostre país, França i Itàlia com a membre del Trio Rebec, duo Palomares-Fons, Naght Trio, Viola Sings Duo i com a col·laborador del Beethoven Klavier Quartett, Ensemble de Cadaqués i V430.

Com a solista ha actuat als auditoris de Saragossa, Vigo, València entre altres, al costat de directors i solistes com Cristobal Soler, Vicent Alberola, Jesse Levine, Vasko Vassilev o Franco Petrachi.

Al gener de 2019 presenta el seu primer treball discogràfic “Viola Oppression” que conté les sonates de R. Clarke i Sr. Xostakóvitx, per a viola i piano al costat de la pianista Kei Hikichi, per al segell Orpheus Classical.

David utilitza per a les seues interpretacions una viola Giacomo e Leandro Bisiach de 1954.
Ruben Parejo. Naix a Castelló de Rugat (València) i ha sigut guardonat en diversos concursos internacionals. Durant anys va rebre classes dels mestres José Luis González i Rosa Gil, assimilant les escoles d'Andrés Segòvia i Francisco Tárrega.

És professor convidat en nombrosos cursos, seminaris, concursos i màster class als EUA, Mèxic, el Brasil, l'Argentina, Israel, el Japó, Tailàndia i gran part dels països europeus, actuant també com a concertista solista en tots ells. El seu repertori abasta totes les èpoques i estils, tant en la modalitat de solista com en agrupacions de cambra i orquestra.

La seua manera d'interpretar ha sigut elogiada per la premsa i revistes especialitzades (Il Messaggero Veneto, Il Gazzetino, Llevant, Revista Gendai Guitar del Japó, Revista CD Compact, Ciutat d'Alcoi, Les Províncies). Ha gravat també per al cinema, i diferents cadenes de ràdio i TV.

Ha col·laborat en diverses ocasions amb el *Grup Instrumental de València especialitzat en la interpretació de música contemporània. També ha col·laborat com a solista amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, Opera Diversa, *Czech Virtuosi, Orquestra de la Marina Alta, etc, amb directors com Joan Cerveró, Francesc Estévez, Francisco Melero, Robert Ferrer i Carles Coll, i amb els grups de música antiga *Capella Saetabis i Música Trobada.

Va acompanyar a la cantant Monserrat Caballé en el Palau de la Música de València amb motiu del seu nomenament de Doctor Honoris causa.

Des de 2019 és Acadèmic Numerari de la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana. És director artístic del Certamen Internacional de Guitarra “Luis Milà”, artista RC Strings i catedràtic de guitarra del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.

ESPECTÁCULOS DESTACADOS