La cistella està buida
SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS

SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS

Teatre > Drama

resumen

Centre Cultural Papa Calixte III CANALS 

Compartir publicación
Descripción

SEÑORA DE ROJO SOBRE FONDO GRIS

Sabre Producciones & Pentación Espectáculos

 

Preu: 12 € anticipada /  14 € taquilla

 ENTRADES JA A LA VENDA.

 

REPARTIMENT

José Sacristán
Veu d'Ana: Mercedes Sampietro

EQUIP ARTÌSTICO I TÈCNIC

Autor: Miguel Delibes
Adaptació: José Sámano, José Sacristán I Inés Camiña
Direcció: José Sámano

 

Sinopsi:

Un pintor, amb molts anys en l'ofici, porta temps sumit en una crisi creativa. Des que va morir de manera imprevista la seua dona, que era tot per a ell, pràcticament no ha pogut tornar a pintar. En aquest estat recorda, des que molt joves es van conéixer, tant els esdeveniments feliços que li van tindre tenaçment enamorat d'ella durant tota la seua vida com l'aparició, a poc a poc, d'una malaltia que, sense ningú suposar-ho, li va conduir a una mort inesperada als 48 anys d'edat.

Estem en l'estiu i tardor de 1975. La filla major de tots dos està en la presó per les seues activitats polítiques, i és en aqueixes dates quan sorgeixen els primers símptomes de la malaltia de la seua mare que la filla viurà des de dins de la presó. És un altre record permanent en la vida del seu pare, que també ara reviu.

Aquesta obra teatral és el relat d'una història d'amor en camí desenfrenat cap a la mort, que ens situa en aquella Espanya amb trets inequívocs, que ens parla de la felicitat i de la seua pèrdua, i que arriba a la intimitat de cada ésser humà, i a la seua emoció, pel camí recte i simple de la veritat.

Un amor que s'ompli de dramatisme, i potser de major plenitud, quan apareix, primer sense fer soroll i després com una brutal ruptura, la malaltia. Un colpidor retrat de “una senyora de roig”, tan lluminosa, “sobre el fons gris” de totes les circumstàncies que envolten la seua final.

 

 

ESPECTÁCULOS DESTACADOS